NiinIloa

Terapia- ja hyvinvointipalvelut

+358 50 492 4154

NiinIloa on vulvodyniaan ja kipu-ongelmien hoitoon erikoistunut, seksuaaliterapiaa tarjoava yhden naisen yritys. Olen monipuolisesti perehtynyt seksuaaliterveyden parantamiseen holistisella otteella. Tärkeimpiä tavoitteitani jokaisen asiakkaan kohdalla on lisätä seksuaalista tyytyväisyyttä, hyvinvointia ja iloa.

Missä asioissa autan?

jungwoo-hong-100345.jpg

Vastaanotolleni voi tulla

Kipu-ongelmissa

Olen erikoistunut seksuaalisten kipuongelmien monipuoliseen hoitoon. Asiantuntijuuteni keskiössä on vulvodynia ja sen hoito. Hoitoni koostuu monipuolisesta patteristosta terapeuttisia ja terveydenhoidollisia menetelmiä, joilla vaikutetaan sekä kipuongelman taustalla oleviin, että sitä ylläpitäviin tekijöihin.

Terapiassa käsitellään myös ongelman vaikutuksia psyykkiseen hyvinvointiin, seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen.

Seksuaalisen kivun ja yhdyntäkipujen taustalla voi olla myös esimerkiksi endometrioosi, jännitys, vaginismi, yhdyntäpelko, synnytys tai monet muut syyt. Lantion alueen moninaiset kiputilat ja niiden vaikutukset seksuaalisuuteen, sekä psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin on osaamiseni ytimessä. Vastaanotolleni ovat erityisen tervetulleita erilaisista kipuongelmista kärsivät naiset ja heidän puolisonsa. Saatat kärsiä:

 • Vulvodyniasta
 • Yhdyntäkivuista (dyspareunia)
 • Vaginismista (lantionpohjalihasten kivuliaat krampit)
 • Endometrioosista (kohdun limakalvon sirottumatauti)
 • Muu lantion alueen kipu

Raskaana olevat & synnyttäneet

Olen perehtynyt raskauden aikaiseen seksuaaliterveyteen, synnytykseen liittyviin pelkoihin, sekä erityisesti synnytyksen jälkeiseen seksuaaliterveyteen ja siihen liittyviin muutoksiin (hormonaaliset, psykologiset, fyysiset). Seksuaalisuus ja sen ilmentäminen uuden elämänvaiheen myötä on asia johon ei välttämättä etukäteen osaa varautua. Muutokset voivat olla moninaiset ja vaikuttavat näkemykseen itsestä seksuaalisena olentona. 

Synnytyksen jälkeiset kipuongelmat ovat myös hyvin tavallisia ja alihoidettuja Suomessa. Monesti synnyttäneet naiset ja heidän puolisonsa jäävät hyvin yksin tämän tyyppisten ongelmien kanssa. Kipuongelmien taustalla voi olla fyysiset ja psyykkiset synnytystraumat ja synnytykseen liittyvät komplikaatiot. 

Synnyttäneille suunnattu hoito räätälöidään yksilöllisesti jokaisen tarpeisiin. Kuten muukin tarjoamani hoito, se koostuu terapeuttisista ja terveydenhoidollisista menetelmistä, joilla pyritään vaikuttamaan tilanteeseen kokonaisvaltaisesti. Vastaanotollani voimme käsitellä ja hoitaa erilaisia raskauteen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan liittyviä asioita, kuten:

 • Muutokset (fyysiset, hormonaaliset, psyykkiset), ja niiden vaikutukset seksuaaliterveyteen
 • Haluttomuus
 • Kivut (yhdyntäkivut, lantion alueen kivut)
 • Parisuhteeseen liittyvät asiat, vanhemmaksi tuleminen, ja sen vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Synnytystraumat (fyysiset, psyykkiset)

Yli 60% naisista kärsii seksuaalisista toimintahäiriöistä synnytyksen jälkeen. Esimerkiksi yhdyntäkivuista. Usein naiset kärsivät hiljaisuudessa - häveten tilannetta, tai he eivät tiedä ovatko heidän oireensa normaaleja synnytyksen jälkeen. Hoitoon kannattaa hakeutua mahdollisimman aikaisin, ennen kuin ongelmat mahdollisesti kroonistuvat ja aiheuttavat fyysistä ja psyykkistä lisäkärsimystä. 

Kun oma seksuaalisuus mietityttää

 • Halu, kiihottuminen ja orgasmi
 • Pelot, ahdistus, häpeä, syyllisyys, kaltoinkohtelu
 • Kehonkuva, kehollisuus, sukupuoli
 • Uskonto

Ota yhteyttä

Ota minuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse minkä tahansa terapiaan tai muuhun liittyvien kysymysten kanssa. Jos et ole varma voisitko hyötyä hoidostani, tai onko tilanteesi sellainen että voisit sitoutua terapiaprosessiin, voimme yhdessä pohtia tilannettasi ja sitä mitä kannattaa tehdä.

Vastaan sähköposteihin heti kun ehdin, yleensä samana tai seuraavana päivänä. Puhelimeen vastaan aina, kunhan en ole asiakkaan kanssa. 


alexandre-chambon-174070.jpg

NiinIloa | Niini Leppänen

niini.leppanen@gmail.com | +358 50 492 4154

HELSINKI